Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U pripremnoj utakmici OKK Sloboda poražena od Sparsa (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Sparsa savladali su večeras u dvorani na Grbavici ekipu Slobode rezultatom 87:76 u pripremnoj utakmici za novu sezonu.

U dosta zanimljivoj prvoj četvrtini susreta, u kojoj su oba tima igrala prilično ofanzivnu košarku, Spars je bio bolji tim i vodio je rezultatom 24:17, a domaći tim je predvodio Rogić sa 6 poena, dok je Đokić ubacio 4. Kod Slobode je najbolji bio Silađi sa 5 poena.

Druga četvrtina donijela je seriju Slobode od 6:0 na samom početku, a ona je već nagovijestila da bi se kompletna četvrtina mogla odigrati u egalu. Upravo se to i desilo, te je Spars na odmoru imao malu prednost rezultatom 45:43.

Domaći tim se ”trznuo” u trećoj četvrtini u kojoj je počeo igrati dosta brže i agresivnije, a Sloboda na takvu igru nije imala odgovor. Domaći su napravili seriju od 9:0 i svoju prednost su sačuvali pa je u ovom periodu praktično i riješena utakmica, jer je Spars u posljednji period utakmice prenio jako dobru prednost rezultatom 68:56.

Do kraja susreta, Spars je zadržao svoju uvjerljivu prednost i slavio je rezultatom 87:76.

Povratnik u redove Sparsa Igor Josipović svoj je tim predvodio do pobjede sa 21 poenom. Maksim Kovačević je ubacio 13, baš kao i Roko Rogić. Enes Latifagić i Ljubomir Čampara su ubacili po 15 poena za Slobodu. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,