Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U neizvjesnom susretu OKK Sloboda savladala Zrinjski

Preuzmite sliku

OKK Sloboda je večeras, u okviru drugog kola Lige 10 Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše u Velikoj dvorani Mejdana pred oko 2.000 gledalaca pobijedila ekipu Zrinjskog iz Mostara rezultatom 68:63 (22-17; 18-14; 10-18; 18-14).

Domaći košarkaši predvođeni sa klupe iskusnim trenerom Velimirom Gašićem odlično su otvorili utakmicu i već nakon prve prve četvrtine imali su rezultatsku prednost 22-17.

Dobra igra nastavljena je i tokom druge četvrtine pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 40-31 u korist Slobode.

Nakon pauze gosti iz Mostara zaigrali su dosta bolje i uspijevaju da iskoriste pad u igri Slobode što im u konačnici donosi samo jedan poen zaostatka sa kojim su ušli u posljednju četvrtinu. Rezultat na semaforu je bio 50:49 za Slobodu.

Košarkaši Zrinjskog dosta bolje otvaranju i četvrtu četvrtinu i uspijevaju napraviti seriju od 6-0 i preokreću rezultat u svoju korist kod rezultata 50:55.

Nakon time-outa i gromoglasne podrške sa tribina domaći košarkaši trojkom Muratovića i poenima Dželetovića poravnavaju rezultat na 55:55.

U posljednjim minutama susreta D.Brown je nakon jedne sjajne solo akcije i polaganja podigao publiku na noge u Mejdanu koja je do zvuka sirene stojeći bodrila domaći tim.

U nastavku utakmice igrači Velimira Gašića ipak su ostali maksimalno skoncentrisani do kraja i nisu dozvolili prvi domaći poraz u novoj sezoni.

Rezultat na kraju je glasio 68:63 za OKK Sloboda. Bila je to prva pobjeda košarkaša Slobode u novoj sezoni.

Najefikasniji u redovima OKK Slobode bili su Dumić sa 13 i Muratović sa 11 postignutih peona dok je kod Zrinjskog večeras posebeno za igru bio raspoložen Knežević sa sjajnih 29 poena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,