Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Održano Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci (FOTO)

Preuzmite sliku

Prvenstvo Specijalne olimpijade u košarci održano je jučer u Tuzli. Učestvovalo je 150 takmičara iz 14 bosanskohercegovačkih i jedne srbijanske ekipe. Događaj je protekao uz sjajnu atmosferu i učesnika i posjetitelja. 

Klub specijalnih sportova “Tuzla” potrudio se da i ove godine Prvenstvo Specijalne olimpijade protekne bez problema. Utakmice koje su igrane između ekipa bile su fer i korektne, a atmosfera u sali sjajna.

Učesnicima i posjetiteljima obratili su se predstavnici Specijalne olimpijade BiH, kantonalnog ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak i Grada Tuzla poželivši takmičarima da ovaj događaj protekne u fer i korektnoj igri i da bude još jedan korak naprijed ka efikasnijoj inkluziji.

Posebno ohrabrenje takmičarima dali su i legendarni košarkaški trener Boro Đaković i najbolja sportistkinja BiH svih vremena, Razija Mujanović. Istaknuli su da invaliditet ne smije biti prepreka nastojanju da se vrijednim radom, trudom i zalaganjem postignu dobri rezultati. Upravo takva je i namjera samih takmičara koji su nastupali pod olimpijskom zakletvom: “Dozvoli mi da te pobijedim, a ako ne uspijem, dozvoli da budem hrabar u tom nastojanju”.

Organizaciju događaja podržali su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstvo za rad socijalnu politiku i povratak TK i Grad Tuzla, brojne organizacije i preduzeća, a sve kako bi učesnici i posjetitelji uživali u događaju vrijednom, ne samo za osobe sa invaliditetom, već i društvo u cjelini.

Predsjednica Kluba specijalnih sportova “Tuzla”, Nermina Mujić zahvaljuje je svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ovog događaja, a naročito gospodinu Fuadu Šehiću, vlasniku Deli cateringa koji je srcem učestvovao u ovom događaju pokazavši svojim primjerom da posao može biti uspješno završen samo ako su tu uloženi ljubav, zalaganje i ispunjena obećanja.

Rezultati takmičenja: 

Grupa 1. 

1. JU Osnovna škola Đorđe Natošević
2. JU Osnovna škola Brčko
3. Koraci nade Tuzla

Grupa 2. 

1. KSS Tuzla
2. Osmjeh nade Kalesija
3. Urodiol TK

Grupa 3. 

1. UG Majke hendikepirane djece TK
2. Drin Fojnica
3. Sremčica Beograd

Grupa 4. 

1. JU Osnovna škola Senjak
2. JU Onovna škola Simin Han
3. JU osnovna škola Gornja Tuzla

Grupa 5 – žene 

1. Koraci nade Tuzla
2. Urodiol TK

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje