Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trojkom Luke Dončića Real pobijedio Zvezdu u poslednjoj sekundi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras Crvenu zvezdu rezultatom 82:79 u utakmici 29. kola Eurolige u Beogradu, javlja Anadolu agency (AA).

Na samom startu utakmice u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu, klub iz Madrida bio je bolji od crveno-belih, pa su za prva tri minuta postigli deset poena. Prekinuli su crveno-beli niz protivnika, što je bilo sasvim dovoljno da se malo smanji prednost protivnika.

Ipak, prva četvrtina završena je vodstvom Real Madrida od sedam poena (20:27).

Zvezda je u drugoj četvrtini smanjila razliku, jer su šest poena dostigli Alen Omić i Ognjen Dobrić, pa je tako na poluvremenu rezultat bio (39:43).

U nastavku meča gosti su igrali bolje, te su sigurno čuvali prednost. Tako je Felipe Rejes vratio plus devet (41:50), dok je Branko Lazić sa linije slobodnih bacanja uspio da smanji.

Nakon odigrane tri četvrtine, rezultat je 57:64 za Real.

Sjajno su crveno-beli ušli u poslednji kvartal, pa su poveli sa jednim poenom razlike (70:69) u poslednja četiri minuta utakmice, što je Real brzo promenio i poveo. Poslednja dva minuta utakmice bila su neizvjesna, ali je u posljednjoj sekundi Luka Dončić pogodio trojku i time osigurao pobedu Realu.

Madridu je ova pobeda bila potrebna kako bi izborio četvrto mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu Eurolige.

Utakmici u kojoj se Crvena zvezda u hali “Aleksandar Nikolić” opraštala sa svojim navijačima i Euroligom, prisustvovalo je više od 5.000 gledalaca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,