Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener OKK “Sloboda”: Tuzla je oduvijek grad košarke, navijači su na prvom mjestu”

Preuzmite sliku

Novi trener košarkaša tuzlanske OKK Slobode Velimir Gašić sinoć je u klupskim prostorijama obavio prozivku igrača, a danas je u dvorani Mejdan održao prvi trening čime su počele pripreme ovog kluba za narednu sezonu.

Gašić je istakao da je Tuzla oduvijek bila grad košarke, te da su navijači na prvom mjestu klupskih interesa, što igrači  trebaju stalno imati na umu.

“Od svih očekujem rad, razvoj i rezultate”, naglasio je Gašić.

Danas je planirano da se obavi testiranje igrača, što će uraditi profesori Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Tuzli.

Jedan od njih, prof. Edin Užičanin, bit će Gašićev pomoćnik u stručnom štabu. Kompletne pripreme OKK Slobode do početka prvenstva obavit će se u Tuzli, rečeno je u klubu, javlja Fena.

Gašić će narednih dana upravi predložiti imena igrača koji bi trebali doći kao pojačanje. Prvi s kojim je dogovoren prelazak je Marko Rikalo, koji je lani nastupao za ekipu Swisslion Leotara iz Trebinja. Nekoliko igrača nije se pojavilo na početku priprema. Adi Sarajlić je najavio prelazak u ekipu Bošnjaka iz Hadžića, dok Enes Latifagić još pregovara s upravom oko ostanka u klubu, rečeno je Feni.

Predsjednik OKK Slobode Aid Berbić najavio je kako je glavni cilj ekipe u narednoj sezoni plasman u ABA ligu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,