Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sloboda će za ulazak u ABA ligu igrati kvalifikacijski turnir?

Preuzmite sliku

Košarkaška ABA liga najavila je kako će već ove jeseni krenuti i drug rang tog natjecanja, a čini se da najveće zanimanje za tu ligu vlada među bh. klubovima.

U razgovoru za Sportske novosti predsjednik višestrukog prvaka BiH HKK Široki Igor Jelčić kazao je kako je zanimanje za nastup u drugoj ABA ligi pokazalo čak šest klubova iz Bosne i Hercegovine, a po njegovim riječima, Košarkaši savez BiH nema izričitog stava koja bi dva kluba trebala predstavljati BiH u drugom rangu regionalnog natjecanja.

“Kako neslužbeno saznajemo KS BiH nema izričitog stava. BiH je po svemu posebna država, pa drukčije stanje nije ni u košarci. Naime, iz BiH su zahtjeve za nastup u drugoj ABA ligi poslali Bosna Royal Jelly iz Sarajeva, OKK Sloboda iz Tuzle, Mladost iz Mrkonjić Grada, Zrinjski iz Mostara, Swisslion Leotar iz Trebinja i Široki. Kako je prijedlog bio da se klubovi prijave na temelju plasmana u posljednjoj sezoni prvenstva, mišljenja su podijeljena jer nitko prije sezone nije znao da će konačni plasman biti presudan za to. Izbor klubova iz BiH tako je prepušten vodstvu ABA lige”, kazao je Jelčić.

Dodao je kako je stav HKK Široki da posljednja sezona ne bi trebala biti jedino mjerilo za sudjelovanje u drugoj ABA ligi.

“Iz Republike Srpske došao je prijedlog, ako nema dogovora o izboru, da se odigra kvalifikacijski turnir zainteresiranih klubova, što bi bilo najpoštenije. Mi nemamo ništa protiv toga. Ako bude kvalifikacija, Široki će se prijaviti za nastup i spremno ih dočekati”, poručio je predsjednik Širokog.

Skupština ABA lige zasjedat će 24. srpnja i već tada bi mogla biti poznata imena klubova koji će se od jeseni natjecati u drugoj ABA ligi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje