Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rusi zasluženo slavili u Mejdanu: Odlična atmosfera nedovoljna za pobjedu (FOTO)

Preuzmite sliku

Večeras je u prepunoj velikoj dvorani SKPC Mejdan odigrana utakmica 3. kola kvalifikacija za Eurobasket 2017. u kojem reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena od Rusije rezultatom 67:78. 

Fantastična atmosfera u Mejdanu ponijela je košarkaše BiH koji su odlično otvorili susret protiv Rusije. Poenima Teletovića, Gordića i Muse već u prvom dijelu susreta košarkaši BiH uspijevaju ostvariti ozbiljnu prednost. Prva četvrtina okončana je rezultatom 22:12.

Drugu četvrtinu poenima je otvorio Musa, a nedugo nakon toga za tri poena pogađa Milošević i bh. timu donosi prednost od 15 poena razlike. Ipak do kraja prvog poluvreena Rusi se vraćaju u igru, smanjuju vodstvo našeg tima a prvo odlazi se kod rezultata 39:31 za izabranike Damira Mulaomerovića.

U drugom poluvremenu reprezentacija Rusije igra odlično. Mozgov, Antonov i društvo uspijevaju pogađati koš te na trenutke utišati publiku u dvorani. Treća četvrtina obilježena je dominacijom Rusije što pokazuje i rezultat treće četvrtine koja je okončana rezultatom 12:24.

U posljednjoj četvrtini Rusi pokazuju smirenost i kvalitet, sigurno čuvaju prednost do samog kraja utakmice i zasluženo slave i treću pobjedu u kvalifikacionoj grupi C rezultatom 67:78.

Podsjećamo, plasman na Eurobasket izborit će sedam prvoplasiranih ekipa iz sedam grupa te četiri najbolje drugoplasirane selekcije. (Foto: D. Matić | Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,