Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rikalo se vraća u ekipu protiv Bošnjaka?

Preuzmite sliku

Prvi playmaker OKK Sloboda Marko Rikalo (23), nakon teške povrede koljena koju je sredinom novembra „zaradio“ u susretu sa mostarskim Zrinjskim, uskoro se vraća na parket.

Tešku pobjedu svog tima protiv Vogošće (90:88), minule nedjelje, pratio je iz gledališta, pomažući jedino snažnim bodrenjem.

Najavljuje da je povreda sanirana i da jedva čeka povratak u ekipu.

“Mislim da ću biti spreman da nastupim već u narednoj utakmici protiv Bošnjaka u Hadžićima” izjavio je Rikalo za Fenu.

Do povrede, bio je najbolji pojedinac svog tima i jedan od najboljih igrača prvenstva. Došao je i na korak od reprezentacije BiH.

“Radio sam s Rikalom od prvog dana nakon povrede, ali zajedno sa mnom, u fazi priključivanja ekipi, vrlo intenzivno radio je i kondicioni trener Azur Sakić. Do sada je naš košarkaš radio vrlo intenzivno, ali individualno, a sa ekipom tek onoliko koliko je bilo moguće bez kontakta s igračima. Ove sedmice ćemo ga polako priključivati situacijama „5 na 5“. Do sada nije imao nikakvih smetnji i oporavak je tekao po planu. Nadam se da će naredni treninzi proći u najboljem redu, a što se tiče povratka u ekipu odlučit će trener Eldar Kavgić”, izjavio je za Fenu Elvir Bijedić, fizioterapeut OKK Sloboda.

Za Rikala je sezona počela kao iz snova. Vrhunac je bio dual u 4. kolu protiv Širokog koji su Tuzlaci, tada s trenerom Velimirom Gašićem, riješili u svoju korist rezultatom 94:73, a Rikalo je postigao 31 poen.

“Kada igramo kao tim možemo dobiti svakoga” govorio je.

Nažalost, u 6. kolu (18. novembra) povrijedio je koljeno u susretu protiv Zrinjskog i od tada je izvan stroja. OKK Sloboda je potom nanizala pet poraza u nizu, a nakon debakla protiv Radnika u Mejdanu otkaz je dobio Gašić, a nastavio je Eldar Kavgić.

Iako je OKK Sloboda na poziciju playa dovela Amerikanca Tyrona Harrisa, koji je izvrsno debitovao protiv Vogošće, očekuje se da će Rikalo ponovo zauzeti ulogu prvog playa tuzlanskog tima, što je izuzetno važno s obzirom da OKK Slobodi predstoji serija teških utakmica, a još se nadaju Ligi 6.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje