Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poražen i Kakanj: OKK Sloboda okončala Ligu 10 bez poraza u Mejdanu (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 17. kola Lige 10 za košarkaše u Mejdanu sastale su se ekipe Slobode i Kaknja. Košarkaši Slobode uspjeli su i u drugom susretu u kratkom vremenskom periodu savladati košarkaše Kaknja i na taj način okončati Ligu 10 sa fantastičnim skorom na domaćem terenu, bez poraza. Konačan rezultat utakmice 82-62.

Iako nije bilo velikog rezultatskog značaja, obzirom da su obje ekipe izborile plasman u Ligu 6, košarkaši Slobode su ispunili obećanje, te utakmicu protiv Kaknja shvatili ozbiljno, što je pokazao i pristup mladog tima Velimira Gašića, tokom cijelog susreta.

Prvu četvrtinu obilježila je izjednačena igra oba tima, što pokazuje i rezultat prve četvrtine koju su domaći košarkaši riješili u svoju korist rezultatom 27-26. Drugu četvrtinu obilježile su bolje odbrane ali i znatno veći broj grešaka, što je rezultiralo manjim brojem postignutih poena, ipak košarkaši Slobode su i ovu četvrtinu uspjeli okončati u svoju korist rezultatom 18-10, rezultat prvog poluvremena 45-36.

U nastavku utakmice gosti iz Kaknja uspijevaju djelimično smanjiti prednost i treću četvrtinu riješiti u svoju korist rezultatom 10-15. Ipak u posljednjoj dionici utakmice izabranici Velimira Gašića odlučno ulaze u želji da bez rezultatske neizvjesnosti utakmicu privedu kraju, što im je i uspjelo, te su na kraju slavili sigurnu i ubjedljivu pobjedu rezultatom 82-62.

U redovima Slobode istakli su se Hasandić sa 27 poena, Latifagić sa 13 poena i Dumić sa 12, dok je u ekipi Kakanja bolji od ostalih bio Palavara sa 14 postignutih poena i Šakota sa 13. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,