Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počinju pripreme OKK Sloboda: Tri nova imena u rosteru

Preuzmite sliku

Velimir Gašić je danas u velikoj dvorani Mejdana obavio prozivku i okupljanje košarkaša pred početak priprema za novu sezonu.

Velimiru Gašiću odazvalo se 11 košarkaša: Nedim Omerović, Ademir Lasetović, Jasmin Jakupović, Nikola Silađi, Mirsad Pilavdžić, Emir Ahmetović, Ljubomir Čampara, Dejan Petrov, Marko Rikalo i Enes Latifagić. U toku današnjeg dana očekuje se dolazak i treće prinove Milana Lužaića, dok su Almir Hasandić i Nedžad Muratović u A reprezentaciji BiH. Dva košarkaša ABC Basketa stigli su na probu i oni će sa Tuzlacima raditi nekoliko treninga.

“Koncept koji smo započeli želimo da nastavimo i ove sezone. Da to bude progres u svim poljima. Rezultatskom, ali i stvaralačkom, produkciji igrača. Tu mislim na igrače koji su ponikli u našim redovima”, ističe Velimir Gašić, trener OKK Sloboda. Pred Tuzlacima je malo vremena za pripreme jer već sredinom narednog mjeseca ih čeka prvi kvalifikacioni turnir za plasman u Drugu ABA ligu.

“Druga ABA liga za nas je strateški bitna. Nažalost, nije prepoznato direktno učešće našeg kluba u ovom takmičenju, no mi ćemo učiniti sve da se plasiramo u ovu ligu. Pripreme ćemo obaviti u Tuzli, jer već 15. septembra igramo prvi turnir. To je period kada će neke druge ekipe biti na pola priprema. Vrlo pažljivo i temeljito ćemo se pripremiti”, objašnjava Gašić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje