Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oslabljeni košarkaši Slobode poraženi u Širokom Brijegu rezultatom 73:65

Preuzmite sliku

Danas je zvanično počela nova košarkaška sezona u Bosni i Hercegovini, elitno društvo će brojati 10 klubova. Već nakon prvih odigranih utakmica jasno je da će nacionalno prvenstvo ove godine ponuditi mnogo neizvjesnih utakmica tokom sezone.

U okviru prvog kola košarkaškog prvenstva BiH, košarkaši OKK Slobode gostovali su u Širokom Brijegu, gdje su u izuzetno oslabljenom sastavu (bez Hasandića, Hrnčića i Browna) odigrali izuzetno kvalitetan meč, te bili na pragu iznenađenja.

Prvu dionocu utakmice obilježio je veliki broj grešaka mladih košarkaša Slobode, domaći su iskoristili poklonjene lopte te prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 17-12. Već nakon prve četvrtine savjeti trenera Velimira Gašića urodili su plodom pa su košarkaši Slobode drugu četvrtinu odigrali znatno bolje i riješili u svoju korist 14-22. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 31-34.

U nastavku utakmice, gostujući košarkaši održavali su minimalnu prednost na svojoj stranin, treća četvrtina okončana je rezultatom 20-20. U posljednjoj dionici, košarkaši Širokog Brijega povezali su konce te zaigrali znatno bolje. Nakon što su anulirali prednot Tuzlaka, preko Naletilica i Duguma uspijevaju i povesti te prednost održavati do kraja utakmice, za prvu ovosezonsku pobjedu. Konačan rezultat utakmice 73-65.

Košarkaše Širokog Brijega do pobjede su vodili Naletilić (23) i Dugum (21). U redovima Slobode istakli su se Rikalo (13), Muratović (12), Dumić (11).

Iako su košarkaši Slobode upisali prvi ovosezonski poraz, izvjesno je da će mladi tim uz igrače koji su nedostajali te pod vodstvom Velimira Gašića u predstojećoj sezoni odigrati mnogo kvalitetnih utakmica. (Tuzlanski.ba) 

  • statistika-okk-sloboda-siroki
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje