Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odluka pada večeras: Ponovo Igokea ili veliki povratak Bosne?

Preuzmite sliku

Košarkaši Igokee i Bosne Royal večeras u Laktašima igraju peti meč finala playoffa nakon kojeg će biti poznat novi prvak Bosne i Hercegovine.

Nakon četiri meča finalne serije rezultat u pobjedama je izjednačen pa će pitanje prvaka odlučivati majstorica. Aktuelni prvak BiH Igokea je favorit za pobjedu i odbranu naslova, ali je Bosna u dosadašnjim utakmicama pokazala da može parirati ekipi iz Aleksandrovca. Sam plasman u finale te dvije pobjede nad Igokeom već predstavljaju veliki podvig za ekipu iz Sarajeva. Toga je svjestan i trener Bosne Royal Dušan Gvozdić koji ističe da su rijetki početkom sezone vjerovali da neko u BiH može parirati ABA-ligašu.

– Nalazimo se u situaciji da igramo meč koji odlučuje titulu, mislim da je to fantastičan uspjeh u koji mnogi nisu vjerovali početkom sezone. Međutim, naši igrači jesu i to je razlog zbog kojeg smo dobili ovu priliku. Igokea je u ovom meču apsolutni favorit iz prostog razloga što oni u ovoj ligi nisu izgubili utakmicu na domaćem terenu – rekao je Gvozdić za Fenu.

Očekuje tvrdu i tešku utakmicu, a nada se da njegovi košarkaši ponovo dati sve od sebe.

– Nadam se da ćemo i u ovaj meč uložiti energiju kao u protekla četiri. Moramo podići period efektivne igre u odnosu na prve dvije utakmice u Laktašima. U prvoj smo imali dvadeset efektivnih minuta na terenu, a u drugoj smo tu minutažu podigli na 25. Vjerujem da to može još bolje, ali mnogo toga zavisi od sastava u kojem ćemo nastupiti, a mnogo toga će ovisiti o povredama koje nas trenutno muče – naglasio je trener Bosne Royal.

Igokea je prvu domaću utakmicu dobila rezultatom 87:71, a drugu sa 74:59. Bosna je na u Sarajevu prvu utakmicu dobila sa 76:71, a drugu rezultatom 90:81.

Posljednja i odlučujuća utakmica između ova dva tima bit će odigrana večeras od 20.15 sati. Pobjednik će osim titule prvaka BiH izboriti i nastup u regionalnoj ABA ligi naredne sezone. (Fena)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,