Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odgođeno okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Preuzmite sliku

Okupljanje bi se trebalo desiti sutra, a dodatne informacije će se moći naći na zvaničnoj stranici krovne košarkaške organizacije BiH.

Pod vodstvom selektora Duška Vujoševića najbolji bh. tim pokušat će osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom, kako bi nastavili takmičenje u kvalifikacijama.

Novi selektor se već na početku svog mandata suočio s problemima, s obzirom na to da neće moći da računa na dvojicu najboljih igrača koji igraju u NBA, Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića.

Osim njih dvojice, upitan je nastup i Elmedina Kikanovića, Andrije Stipanovića, Miralema Halilovića, Milana Miloševića i Emira Sulejmanovića koji su ranije javili da imaju problema s povredama. Međutim, oni bi trebalo da se pojave na prozivci.

Vujoševiću bi se trebalo da odazovu i Nemanja Gordić, Adin Vrabac, Kenan Karahodžić, Draško Albijanić, Nikola Gajić, Džanan Musa, Aleksandar Lazić, Edin Atić, Amar Gegić, Imran Polutak, Markus Lončar, Njegoš Sikiraš, Darko Talić, Nedžad Muratović, Almir Hasandić i Ismet Sejfić. Pozvana su i dva Amerikanca Zack Wright i Alex Renfroe, koji će se naknadno priključiti pripremama.

Prvi meč u pretkvalifikacijama bh. košarkaši igraju 2. augusta protiv Švedske u Norrkopingu, a tri dana kasnije u Sarajevu dočekuju selekciju Slovačke. U istom gradu 9. augusta ugostit će selekciju Armenije, a 12. augusta u Zenici dočekuju Švedsku. Posljednje dvije utakmice bh. košarkaši igraju u gostima, 16. augusta u Slovačkoj i tri dana kasnije u Armeniji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje