Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musa dobija hrvatsko državljanstvo

Preuzmite sliku

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić u ponedjeljak je bio gost emisije na Areni Sport posvećenoj košarci, gdje je najavio da će Džanan Musa u februaru 2018. godine dobiti hrvatsko sportsko državljanstvo.

Razlog zbog kojeg će najbolji BiH košarkaš dobiti hrvatsku putovnicu čisto je birokratske naravi. 18-godišnji Musa u tom će slučaju biti tretiran kao hrvatski državljanin, nastupat će kao domaći igrač u prvenstvu Hrvatske i time će Cedeviti otvoriti prostor za još jednog stranca.

Dakle, nije u pitanju nikakvo hrvatsko otimanje bosanskog košarkaškog dragulja ili priprema terena kako bi Musa jednom zaigrao za Hrvatsku, piše Index.

Džanan Musa je u Cedevitu stigao prije tri godine iz sarajevskog Koša nakon fenomenalno odigranog Europskog prvenstva za kadete na kojem je BiH postala prvak Europe, a on MVP turnira.

Musa ove sezone igra fantastično i jedan je od nositelja igre hrvatskog prvaka. U ABA ligi prosječno postiže 15,5 poena po utakmici, a većina stručnjaka tvrdi kako je pred njim fantastična NBA karijera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje