Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga za prvaka: Na krilima Latifagića Sloboda nanijela prvi poraz Bosni (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon katastrofalnog izdanja protiv Zrinjskog u drugom kolu Lige za prvaka BiH u kojem su košarkaši Slobode doživjeli težak poraz rezultatom 88:46, večeras su pred domaćom publikom uspjeli da se iskupe pobjedom protiv ekipe Bosna Royal Jelly rezultatom 85:80 (24-20 16-13 23-13 20-34)

Izabranici Velimira Gašića od prve minute su u utakmicu ušli sa dosta motivacije i želje kako bi pokazali da nijedna ekipa neće moći unaprijed da računa na bodove sa gostovanja u Tuzli.

Prvih deset minuta rezultatski je pripalo košarkašima Slobode koji su nošeni sjajnom atmosferom sa tribina ostvarili prednost od 24:20.

U drugoj četvrtini na parketu je bio nešto slabiji tempo igre na obje strane ali su domaći košarkaši uspjeli da povećaju svoju prednost i odlaze na poluvrijeme kod rezultata 40:33.

Treća dionica donijela je potpunu dominaciju košarkaša Slobode koji povećavaju razliku i stižu na 17 poena prednosti, na semaforu je pisalo 63:46.

U posljednjem periodu gosti iz Sarajeva odlično se razigravaju i iz minute u minut uspijevaju da stižu rezultatski zaostatak.

Samo tri i pol minuta prije zvuka sirene košarkaši Bosne Royal Jelly stigli su na svega -5 poena razlike da bi Hasandić sa dvije vezane trojke tu prednost vratio u korist svoje ekipe na 11 razlike.

Do kraja je publika u Mejdanu gledala rezultatski prilično neizvjestan meč u kojem su igrači Slobode ipak uspjeli da ostanu skoncetrisani do kraja i tako zabilježe drugu pobjedu u Ligi za prvaka.

Slobodu je do pobjede vodio Enes Latifagić koji je pružio sjajnu partiju sa 25 postignutih poena. Uz Latifagića raspoložen za igru kod domaćih bio je Brown sa 19 i Hasandić sa 16 ubačenih koševa.

U redovima gostiju najefikasniji su bili Jošilo sa 17, Delalić sa 16 i Sokolović sa 11 poena.

Ekipa Bosne je u provm kolu priredila iznenađenje kada su na svom terenu savladali favoriziranu Igokeu, a potom su slavili i protiv Kaknja. Ovo je sarajevskim košarkašima bio prvi poraz u Ligi za prvaka.

Večerašnja pobjeda Slobode odlična je uvertira pred utakmicu sa Igokeom koja se igra za sedam dana u Velikoj dvorani Mejdana.

Ekipu Slobode sa tribina bodrio je i bivši košarkaš Slađan Stojković koji u posljednje vrijeme ima zdravstvenih problema. Stojković je u Tuzli tokom aktivne košarkaške karijere ostavio neizbrisiv trag.

U druga dva susreta trećeg kola Lige za prvaka, ekipu Kaknja je porazila na svom parketu Igokea rezultatom 52:75 dok je Zrinjski bio bolji od Sparsa u Sarajevu rezultatom 81:88. (Tuzlanski.ba / Foto: T.Dahić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje