Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaški bh. reprezentativac Muratović: S nestrpljenjem iščekujemo ogled sa Švedskom

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH sutra uvečer u Norrkopingu odigraće utakmicu prvog kola grupe A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Švedske. Jedan od momaka koji će imati zadovoljstvo da po prvi put nosi dres BiH u zvaničnoj utakmici je i Nedžad Muratović, koji kaže da on i saigrači s nestrpljenjem iščekuju duel sa švedskom reprezentacijom.

“Očekuje nas tvrda i neizvjesna utakmica. Naporno smo radili i pripremali se za ovu utakmicu sa Švedskom. Atmosfera u timu je odlična i sa nestrpljenjem iščekujemo prvi ogled u pretkvalifikacijama. Relativno smo mlada i neiskusna ekipa, ali uz maksimalan angažman i savjete selektora Duška Vujoševića vjerujem da možemo napraviti pozitivan rezultat”, kazao je Muratović.

Dodao je da navijačima BiH može garantovati da će svaki od reprezentativaca dati svoj maksimum na parketu dvorane Stadium u Norrkopingu.

Poslije utakmice sa Šveđanima bh. reprezentativce u drugom kolu grupe A očekuje domaći susret sa selekcijom Slovačke.

U kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2019. godine održati u Kini, plasiraće se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri pretkvalifikacione grupe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje