Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkašice Jedinstva žele sezonu okončati s tri pobjede

Preuzmite sliku

Najslabija sezona u posljednjih 20 godina košarkašica Jedinstva Piemonte posljedica je niza faktora uključujući odlazak iskusnih igračica u druge klubove, što je uvjetovalo osjetno podmlađivanje ekipe.

U klubu ne bježe od ocjene o slaboj sezoni, ali žele u naredne tri utakmice popraviti bilans.

– Susret s Bugojnom prilika je da prekinemo seriju poraza i da zabilježimo petu pobjedu. Već u srijedu predstoji nam odgođena utakmica s Livnom, a u subotu zadnja utakmica prvenstva protiv Željezničara. S tri vezane pobjede osjetno ćemo popraviti sezonu – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare trener Mirza Oštraković.

Samo nekoliko igračica Jedinstva Piemonte starije su od 20 godina, a jedna od njih je play Alma Jusupović.

– Iako je ekipa Bugojna posljednja na tabeli, do pobjede moramo doći maksimalnim angažovanjem i borbenošću. Susret s Livnom bit će nešto teži, jer se radi o mladoj i perspektivnoj ekipi, ali i tada očekujem ozbiljan pristup i uspjeh – kazala je Jusupović za Fenu.

Velika nada tuzlanske ženske košarke Adna Razić (16), koja igra na poziciji centra, podsjeća na zgusnut raspored ove sedmice, ali je optimist.

– Želja nam je da prvenstvo okončamo s tri pobjede i vjerujem da ćemo uspjeti. Naravno, za pobjede valja uložiti maksimum truda i želje za uspjehom – naglasila je Razić.

Utakmica Jedinstvo Piemonte – Bugojno igra se u nedjelju od 18 sati. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,