Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši Slobode s 30 razlike poraženi u Sarajevu od ekipe Bosna Royal (FOTO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su ekipu Slobode s 89:59, u susretu 8. kola Lige za prvaka BiH. Sarajevski kolektiv pobjedom na domaćem terenu napravio je iskorak ka plasmanu u doigravanje za prvaka BiH.

Publika u ”Skenderiji” gledala je ujednačeno prvo poluvrijeme u kojem su ”Studenti” održavali blagu prednosti, a koja je na poluvremenu iznosila četiri poena (33:29).

Domaći sastav ”prelomio” je utakmicu u svoju korist u trećoj četvrtini, u kojoj Bosna sjajnom odbranom i učinkovitim napadima dolazi do velike prednosti (63:41).

U posljednjoj dionici utakmice na terenu nije bilo promjene u odnosu snaga. Motivisani ”Studenti” su nastavili povećavati razliku, te na kraju slaviti visoku pobjedu rezultatom 89:59.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Strahinja Dragičević s 19 poena i četiri skoka, dok se u timu Slobode istaknuo Devonte Brown s 12 poena, tri skoka i pet asistencija.

Sutra će biti odigrani preostali susreti 8. kola. Sparsi putuju u Mostar, gdje će se od 19.00 sati igrati protiv Zrinjskog.

Izabranici Marka Trbića pokušaće da iznenade favorizovanog rivala i da eventualnim trijumfom, dva kola prije kraja doigravanja, ostanu u trci za plasman u play-off.

Zrinjski će nastojati da se vrati na pobjednički kolosijek nakon poraza u ”Mejdanu” prošlog vikenda. Mostarci su Sparse savladali u prvom krugu Lige 6 rezultatom 88:81, pa uloga favorita u ovom susretu pripada domaćinu.

Favoriti će sutra biti i košarkaši Igokee, koji će od 20.00 sati ugostiti ekipu Kaknja. (Fena / Foto: Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,