Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaš Sulejmanović trenirao sa mališanima iz Srebrenice (FOTO)

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Emir Sulejmanović posjetio je rodnu Srebrenicu i održao trening s članovima Košarkaškog kluba Guber, javlja Anadolu Agency (AA).

Sulejmanović je kazao kako je sretan što je uspio organizovati trening s mališanima iz Srebrenice, što je pokušavao dvije godine unazad, a tek sada je uspješno ostvarena saradnja sa predstavnicima ove opštine i KK Guber.

Drago mi je što sam došao da malo obradujem djecu. Nije mi nikakav problem i opet ću doći jer vidim da puno djece ovdje ima volju i njima znači puno kad upoznaju nekog košarkaša i mnogo mi je drago”, izjavio je Sulejmanović.

Naročito zadovoljstvo mu predstavlja to što su njegovi roditelji, a i on sam, živjeli u Srebrenici i kako ističe, Srebrenicu smatra svojim drugim domom i uvijek rado dolazi.

  • emir-sulejmanovic-srebrenica (1)
  • “Ovaj grad mi je poseban, osjećam se ovdje kao kući. Mnogo mi znači posjeta ‘malcima’ ovdje i nadam se da će neko od njih uspjeti u svijetu sporta. Kako sam ja mogao, tako može svako, treba malo odricanja, ali sve se može kada se hoće“, iskren je bosanskohercegovački reprezentativac.

    Najveća podrška Emiru je njegov otac Nedžad, koji se nada da će uspjeti ostvariti saradnju sa košarkaškim klubovima i da će ideja o školi košarke zaživjeti.

    Imamo neku ideju da organizujemo kamp sa djecom iduće godine. Nadam se da ćemo se dogovoriti sa ovdašnjim trenerima i da ćemo uspjeti u namjeri“, rekao je Nedžad Sulejmanović.

    Ponos koji osjeća što je poslije četiri godine dobio poziv za prvi tim košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Sulejmanović nije mogao sakriti.

    Reprezentativni dres znači mnogo, to je zemlja koju predstavljaš. Četiri godine sam čekao poziv, a kako kažu, ko čeka taj dočeka. Na meni je sada da pokažem svoj kvalitet i da se izborim za minute u igri”, kaže Emir Sulejmanović.

    Ovogodišnju sezonu Sulejmanović je završio u Barseloni, a već ovo ljeto ga očekuju novi izazovi u seniorskoj reprezentaciji BiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje