Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kakanj: Bh. kadeti savladali Tursku u prijateljskom meču, 38 poena Muse

Preuzmite sliku

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Kaknju, u drugom prijateljskom susretu savladala selekciju Turske. Susret je okončan rezultatom 88-84 u korist Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Košarkaši bh. susret su otvorili borbenom igrom i to je bilo dovoljno da naprave razliku od sedam poena prednosti, ipak na kraju prve četvrtine ta prednost se istopila pa je turska momčad došla na samo pola poena zaostatka.

U drugoj četvrtini zlatni kadeti predvođeni Dženanom Musom, koji je postigao 13 poena, uspjeli su sačuvati prednost i na poluvrijeme otići s devet poena prednosti. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 47-38 u korist Bosne i Hercegovine.

Treća četvrtina bila je izuzetno napeta, a reprezentativci Turske pokazali su sav svoj kvalitet. Među Turskim košarkašima posebno se istakao Ahmet Can Duran koji je u trećoj četvrtini postigao deset poena i svoju ekipu približio na tri koša zaostatka.

Od ukupno 14 poena koliko je naša momčad ubacila u trećoj četvrtini, Musa je postigao devet.

U posljednjoj četvrtini, bh. reprezentativci svojim maksimalnim zalaganjem uspjeli su sačuvati prednost i tako upisati drugu pobjedu u okviri prijateljskih utakmica uoči Svjetskog prvenstva.

Najbolji u redovima Bosne i Hercegovine bio je Džanan Musa koji je postigao 38 poena. U selkciji Turske najbolji je bio Ahmet Can Duran sa 17 ubačenih poena.

Bh. kadeti će učestvovati i na Mađunarodnom košarkaškom turniru koji će se igrati 30. maja u Travniku, a nakon toga 11. i 12. juna odmjerit će snage sa selekcijom Španije.

Bh. kadeti, inače prvaci Evrope, igrat će u grupi D s Južnom Korejom, Francuskom i Dominikanskom Republikom.

Svjetsko prvenstvo igrat će se od 23. juna do 3.jula u Španiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,