Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić upisao rekord karijere (VIDEO)

Preuzmite sliku

Košarkaši Portland TrailBlazersa su savladali Philadelphiju rezultatom 114:108 nakon produžetka igranog u Portlandu. Bio je ovo najbolji meč karijere za Jusufa Nurkića.

Bh. reprezentativni centar je ubacio čak 28 poena, imao 20 skokova, 8 asistencija, 6 blokada, 2 ukradene lopte i bio je najbolji igrač svog tima u produžetku kada je bilo najpotrebnije. Pri rezultatu 97:97 se otišlo u produžetke, a onda je uslijedila dominacija bivšeg igrača zagrebačke Cedevite, Zadra i Denver Nuggetsa.

Vezao je sedam uzastopnih poena, pogađa iz svih pozicija i bo nezaustavljiv za gostujući sastav. Također osim rekorda karijere po broju poena, Nurkić je oborio rekord u broju skokova (imao ih je čak 20), ali i rekord po broju izvedenih slobodnih bacanja (ukupno 10/13).

Pri rezultatu 112:108 u korist Portlanda, centar Portlanda je sjajnom reakcijom prisilio igrače Sixersa da izgube loptu i već tada je odlučen meč. Sa druge strane, najbolju partiju je odigrao Dario Šarić. Rookie igrač Philadelphije bi bio najbolji igrač meča da je njegov tim uspio doći do pobjede. Ubacio je 28 poena, imao 9 skokova, ali je činjenica da Šarić večeras nije mogao sam.

Damian Lillard je ubacio 24 poena, imao po 4 skoka i 4 asistencije, dok je CJ McCollum ubacio 23 poena, imao 4 skoka i 3 asistencije. Osim Šarića na drugoj strani je najbolju partiju upisao Robert Covington koji je ubacio 24 poena i imao 13 skokova. Ovdje možete pogledati sve poene Jusufa Nurkića. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,