Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jusuf Nurkić doživio povredu noge koja će ga odvojiti od parketa

Preuzmite sliku

Košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić doživio je povredu noge koja će ga odvojiti od parketa u naredne dvije sedmice.

Sjajni bh. košarkaš ima frakturu fibule i moraće da pauzira naredne dvije sedmice, što znači da bi za njega ova sezona mogla biti završena. Ovu vijest je za američke medije potvrdio predsjednik košarkaških operacija tim iz Oregona, Neil Olshey i ovo će svakako biti veliki udarac za Trail Blazerse u nastavku sezone.

Povredu je Nurkić zadobio u samom finišu utakmice protiv Houston Rocketsa. Jusuf Nurkić je od dolaska iz Denvera u Portland, odigrao ukupno 20 utakmica i na parketu je briljirao. Po meču je bh. centar imao double-double prosjek od 15.2 poena, 10.4 skokova, preko tri asistencija i dvije blokade za 29 minuta na parketu po utakmici, objavljeno je na službenoj stranici kluba, a prenosi sportsport.ba

Portland je od njegovog dolaska jedan od najboljih timova lige, ali će, kako stvari stoje, ovu sezonu završiti bez sjajnog bh. centra. Ranije je Nurkić imao velikih problema s koljenima i stopalom i ovo je samo još jedna u nizu povreda koje je doživio proteklih godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje