Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Velić : Pobjeda OKK Slobode za definitivni ostanak u ligi

Preuzmite sliku

U okviru 6. kola Lige za opstanak košarkaši tuzlanske OKK Slobode sutra dočekuju ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada. Gosti su na neki način dužnik “crveno-crnih” zbog njihovog posljednjeg duela, u kojem su Tuzlaci vodili u posljednjoj četvrtini s velikom razlikom, a ipak su poraženi.

Trener Ivan Velić očekuje da će njegovi izabranici cijelu utakmicu odigrati punim angažmanom.

– Rekao sam da u Mejdanu ne smijemo nikome prepustiti bodove tako da i sutra očekujem nastavak serije pobjeda. Na taj način definitivno bismo riješili opstanak u ligi što je bio naš primarni cilj i moj zadatak po dolasku u Tuzlu – izjavio je Velić za Fenu.

Mladost je lider Lige za opstanak, u ovoj sezoni već ima dvije pobjede protiv OKK Slobode, ali nijednu u Mejdanu.

Velić kaže da su svi igrači zdravi i spremni, a zadovoljan je što je ekipa dobila na širini, tako da i sutra očekuje da svi igrači daju puni doprinos kako bi se u Mejdanu slavilo.

– Ovu utakmicu trebamo odigrati najbolje, pobijediti, a onda do kraja ići jednu po jednu utakmicu kako bismo ostavili što bolji dojam, s obzirom na to da u prvenstvu nisu ostvareni prvobitno zacrtani ciljevi, te da na kraju vidimo kako ćemo dalje – zaključio je trener tuzlanskih košarkaša.

Utakmica OKK Sloboda – Mladost igra se sutra od 19.30 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje