Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija iz Brisela koja je obišla svijet: Ranjeni muškarac je – košarkaš (FOTO)

Preuzmite sliku

Belgijski klub Oostende na stravičnim fotografijama s mjesta bombaškog napada na zračnu luku u Bruxellesu prepoznao je svog bivšeg košarkaša, Sebastiena Bellina (37).

Fotografija krvavog muškarca koji leži u lokvi krvi nakon terorističkih napada bombaša samoubica na zračnu luku u Bruxellesu obišla je svijet.

Njegov identitet saznali smo nakon objave belgijskog Oostendea na Twitteru. Sebastien Bellin je Brazilac s belgijskim pasošem, a za Oostende je igrao od 2006. do 2009. godine. Brazulski centar od 2013. godine igra za drugoligaški Gent.

– Našem bivšem igraču Sebastienu Bellinu želimo da izdrži i brzo se oporavi od ovoga – napisao je belgijski klub Oostende na svojoj stranici na Twitteru.

Sebastien je prebačen u jednu od bolnica u Bruxellesu gdje od jutra vlada izvanredno stanje. Nije poznato u kakvom je stanju brazilski centar.

Bombaši samoubice udarili su u srce Europe raznijevši se na aerodromu i u podzemnoj željeznici. Poginulo je najmanje 32 ljudi, a broj mrtvih raste iz sata u sat…

U zračnoj luci koju su napali teroristi bila je i košarkaška momčad Antwerp Giantsa koja je putovala u Italiju na utakmicu Fibinog Eurokupa protiv Varesea. Odletjeli su prema Italiji samo 15 minuta prije bombaških napada. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,