Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eurobasket: Španija pobijedila Tursku, u četvrtfinalu igra protiv Njemačke

Preuzmite sliku

Španska reprezentacija pobijedila selekciju Turske u meču osmine finala Evropskog košarkaškog prvenstva, i tako se plasirala u četvrtfinale takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

U trećem meču današnjeg programa Eurobasketa u dvorani “Sinan Erdem” u Istanbulu bolji su bili košarkaši Španije koji su pobjedu odnijeli ubjedljivim rezultatom 73-56.

Španija je bolje otvorila utakmicu i u prvoj četvrtini došla do prednosti od 19:10, a prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 33:25.

Nakon pauze, reprezentativci Turske uspjeli su dobrom igrom smanjiti razliku, pa je treća četvrtina završena sa 49:43.

Posljednju četvrtinu Španci su započeli uspješnije, a prednost su uspjeli zadržati do kraja utakmice plasiravši se u četvrtfinale u kojem ih čekaju Nijemci.

Jučer su odigrana četiri meča osmine finala na Eurobasketu u kojima su plasman među osam najboljih reprezentacija Evrope izborile Njemačka, Slovenija, Grčka i Italija.

Slovenci su već saznali da u narednoj rundi igraju protiv Latvijaca, a također i Italijani koji će igrati protiv Srbije. Posljednji susret osmine finala večeras igraju reprezentacije Hrvatske i Rusije, a pobjednik iz tog meča u narednoj fazi igraće protiv Grčke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,