Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas okupljanje najboljih bh. košarkašica

Preuzmite sliku

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u Sarajevu, gdje će se pripremati za kvalifikacione mečeve za evropsko prvenstvo 2017. godine protiv Turske i Izraela.

Utakmice će biti odigrane krajem ovog mjeseca, a selektor BiH Goran Jovanović zadovoljan je što su se sve igračice odazvale pozivu i nada se da će naša reprezentacija ostvariti dobar rezultat.

“U ovom ciklusu neće nastupiti Marica Gajić, dok će se sve ostale djevojke pojaviti sutra u Sarajevu. Prvi meč očekuje nas već 19. novembra protiv Turske na njihovom terenu. Naš zadatak u toj utakmici biće da odigramo maksimalno kvalitetno i pružimo što bolji otpor selekciji koja je uvijek u samom vrhu evropske košarke”, izjavio je Jovanović za zvanični portal KS BiH.

Četiri dana kasnije bh. košarkašice će igrati utakmicu protiv Izraela u Sarajevu.

“Protiv Izraela ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i pokažemo našoj publici da znamo igrati košarku. Kako god se završile ove kvalifikacije, mi moramo biti zadovoljni. Nakon dužeg vremenskog perioda uspjeli smo da napravimo sistem rada koji može dati dugoročni rezultat. Okupili smo djevojke koje neće biti tu samo za ovaj ciklus, već će minimum narednih pet, šest godina činiti okosnicu bh. reprezentacije. Mislim da je to pravi put za napredak ženske košarke u Bosni i Hercegovini”, rekao je Jovanović.

Najbolje košarkašice BiH trenirat će u Sarajevu do 18. novembra, kada odlaze u Tursku gdje ih dan kasnije očekuje kvalifikacioni meč protiv selekcije te zemlje. Četiri dana kasnije, 23. novembra, u 18 sati, BiH će u sarajevskoj Skenderiji ugostiti reprezentaciju Izraela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,