Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. košarkaši: Protiv Latvije moramo potvrditi ovo što smo do sada uradili

Preuzmite sliku

Bh. juniore danas očekuje posljednja utakmica u grupnoj fazi takmičenja protiv selekcije Latvije.

Bh. juniori zabilježili su važan trijumf u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva u Turskoj. Nakon što su se dugo mučili sa Izraelom, izabranici Josipa Pandže odigrali su jučer izuzetno kvalitetnu utakmicu i savladali favorizovanu selekciju Litvanije rezultatom 79:70.

Velika pobjeda koja je naše Zmajeve dovela na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja na Eurobasketu obradovala je čitavu Bosnu i Hercegovinu, ali iz našeg tabora poručuju da ništa još nije gotovo.

“Očekivali smo tešku utakmicu protiv Litvanije, koja je oduvijek važila za košarkašku velesilu. Imali smo dogovor pred početak meča i plan koji smo trebali sprovesti u djelo. Uspjeli smo u tome, odigrali kako smo se dogovorili i to nam je na kraju i donijelo pobjedu. Nema prostora za euforiju, jer sutra protiv Latvije moramo potvrditi ovo što smo do sada uradili. Oni su šuterska ekipa, koja ima visinu i izuzetno kvalitetne igrače. Nema kalkulacija, moramo sa njima ući u “fajt”, kao i sa Litvancima ako hoćemo da pobijedimo” poručuje centar  tima, Sandro Antunović.

Bh. juniori žele trijumf i prolaz u drugu fazu takmičenja na Eurobasketu u Turskoj. Potvrđuje to i Mateo Zovko, koji smatra da su Zmajevi danas pokazali da imaju kvaliteta za velika djela. Utakmica između Bosne i Hercegovine i Latvije zakazana je za danas u 18.45 sati po našem vremenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,