Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. juniori danas protiv selekcije Španije

Preuzmite sliku

Juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Španije igrati susret za konačno peto mjesto na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Nakon što su jučer u razigravanju savladali Finsku sa 95:72, izabranici selekotra Josipa Pandže završavaju nastup na EP-u susretom s vršnjacima Španije, koji su u razigravanju bili bolji od Rusije sa 70:55.

Susret je od velike važnosti za obje ekipe jer će pobjednik naredne godine izboriti plasman na svjetskom prvenstvu U-19, koje se početkom jula održava u Kairu.

Kapiten Džanan Musa smatra da naš tim može ostvariti plasman na SP-u.

– Moramo izaći maksimalno fokusirani i ne treba nam veća motivacija nego taj plasman na SP. Ako budemo fokusirani ostvarit ćemo pobjedu. Mi danas trebamo prikazati još veću borbu i želju da bi ostvarili pobjedu nad Španijom – kazao je Musa.

Selektor Pandža ističe da naša ekipa ima šanse ukoliko približno bude igrala kao protiv Finaca, prenosi Fena.

– Jako smo blizu velikog uspjeha. Problem nam stvara mala rotacija, momci koji su se istrošili nenormalno, ne znam kako će stajati danas na nogama, ali sigurno da ćemo pokazati veliku želju i nama je svima stalo da ostvarimo taj veliki uspjeh – kazao je Pandža.

Susret BiH – Španija igra se danas u 16.15 sati.

U finalu EP-a danas će igrati Francuska i Litvanija, dok će u utakmici za  treće mjesto sastati Italija i Njemačka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,