Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aidu Berbiću ukazano povjerenje da vodi OKK “Sloboda” u drugom mandatu

Preuzmite sliku

U prostorijama OKK „Sloboda“ Tuzla, održana VIII izvještajna i II izborna sjednica Skupštine kluba, na čijem se dnevnom redu našlo osam tačaka.

Za predsjedavajućeg Skupštine je izabran Esad Karamović, dok je Aidu Berbiću ukazano povjerenje da vodi klub u drugom mandatu.

Nakon usvajanja Zapisnika sa VII izvještajne sjednice, Odluke o imenovanju članova Skupštine i Odluke o izmjenama i dopunama Statuta razmatrani su i usvojeni finansijski i Izvještaj o radu za 2015. godinu, te Izvještaj o radu kluba u periodu od 02.10.2011. do 31.12.2015. godine. Pored toga prezentirani su finansijski pokazatelji i ciljevi za period od 2016. do 2019. godine.

Kada je u pitanju finansijski izvještaj važno je napomenuti da je klub u prethodnih pet godina poslovao pozitivno, godišnji budžeti se kreću do 500.000KM, dok klub na osnovu direktnih i indirektnih poreza godišnje isplaćuje oko 80.000KM.

Cilj kluba u narednom periodu je plasman u ABA ligu, afirmacija mladih domaćih igrača, razvoj košarkaških trenera i pozicioniranje na najviši nivo u svim strukturama u Bosni i Hercegovini. Planirano je i povećanje budžeta, jačanje marketinške prisutnosti, povezivanje sa manjim klubovima u cilju promocije i afirmacije mladih igrača i povezivanje sa košarkaškim sredinama u regionu.

Skupština je naglasila i važnost maksimalne podrške Grada Tuzla, institucija TK i JP SKPC Mejdana u pogledu obezbjeđenja budžetskih sredstava i trenažnog procesa. (OKK Sloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje