Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aid Berbić: Ne smijemo se igrati sa imenom OKK Slobode

Preuzmite sliku

Danas je u prostorijama OKK Sloboda Tuzla održana press konferencija povodom odigravanja utakmice 20.kola Prvenstva BiH, između ekipa OKK Sloboda Tuzla – SKK Student Mostar.

Već danima se kroz medije provlaći da će doći do promjena u Stručnom štabu OKK Sloboda.

Iz OKK Slobode stigla je i zvanična potvrda da je Ivan Velić od danas novi trener.

Njemu će asistent ostati Eldar Kavgić, ali i Žunić i Sakić.

“U  razgovoru članova skupštine, uprave, i u razgovorima sa stručnim štabom odlučili smo da se u ovome trenutku ne smijemo igrati sa imenom Slobode u smislu da imamao neizvjesnost dolaska i oko opstanka u Ligi. Nažalost došli smo u situaciju da igramo za Ligu opstanak. U ovom trenutku treba nam neko ko će imati autoritet, kako na klupi tako i među igračima. Potreban je neko da digne nivo samopouzdanja kod igrača koji nesumljivo posjeduju veliki kvalitet. Očekujemo da se ekipa psihički stabilizira. Ovo je pozitivna promjena za koju se nadamo da će izazvati pozitvine reakcije kako bi se mogao napraviti iskorak u ovoj sezoni.”, rekao je predsjednik Slobode Aid Berbić.

Košarkaše OKK Sloboda očekuje teška utakmica protiv ekipe Student Mostar, u kojoj neće biti mjesta za kalkulacije. Jedino što im preostaje je igra za pobjedu kako bi što bolje startovali u Ligi za opstanak.

“Očekuje nas dosta teška utakmica protiv ekipe Studenta predvođene Jalen Rossom. Mislim da je to jedan veliki izazov za nas i svakako da, ukoliko igrači odgovore na sve izazove koji su postavljeni pred njih, rezultat ne bi trebao da izostane.”, rekao je trener OKK Sloboda Kavgić Eldar.

U OKK Sloboda vjeruju da će im njihova vjerna publika pružiti značajnu podršku sa tribina i u ovom susretu. Svi navijači i ljubitelji košarke pozvani su da u srijedu od 19:30 sati dođu u Mejdan u što većem broju. (M.D. Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje