Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Euroliga: Cedevita propustila priliku za top 16, Real prekinuo crni niz, stotka CSKA (FOTO)

Preuzmite sliku

Najjače evropsko košarkaško klupsko takmičenje se bliži top 16 fazi, a večeras je u grupama A, B i D odigrano 6 mečeva 8. kola. Cedevita naših Gordića i Muse propustila je sjajnu priliku da izbori top 16, ali su u završnici poraženi od Anadolu Efesa.

Grupa A

Real Madrid je na domaćem parketu prekinuo crnu seriju od tri vezana poraza, savladavši Fenerbahce 80-73. Madrižane je do pobjede vodio Sergio Lull sa 17 poena, 15 je dodao Ayon Gustavo, a Reyes 13. Kod gostiju iz Turske Vesely je ubacio 20 poena uz 7 skokova, a Dixon je dodao 15 poena. Preostala dva meča grupe A igraju se sutra.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Grupa B

Cedevita je poražena na svom parketu 75-81 od turskog Efesa iako su Zagrepčani imali vodstvo do same završnice meča. Najefikasniji igrač susreta bio je Miro Bilan sa 18 poena, 8 skokova i 2 asistencije. Pullen je dodao 17 poena uz 5 asistencija, Gordić je imao 4 poena i 3 asistencije, dok Musa nije ni ulazio u igru. Kod gostiju briljirao je Dario Šarić sa double-double učinkom 16 poena i 10 skokova, čemu je dodao 1 asistenciju, Derrick Brown je dodao 12 poena i 6 skokova.

Laboral Kutxa je očitala lekciju francuskom Limogesu slavivši sa ubjedljivih 92-56. Darius Adams je imao svoju noć ubacivši 23 poena uz 2 skoka i 1 asistenciju, Borousis je ostvario double-dobule učinak sa 10 poena i 10 skokova uz 6 asistencija. U redovima Limogesa istakao se Westermann sa 14 poena.

Olympiakos se učvrstio sa prvoj poziciji grupe pobjedom nad Milanom 73-63. Do pobjede ih je predovio Strawberry sa 16 poena i 9 skokova. Milutinov je dodao 12 za domaće. Kod gostiju McLeaen je imao double-double 11 poena i 10 skokova, dok su Jenkins i Cinciarini ubacili po 12 poena.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo


Grupa C

Jučer su svoj meč odigrali Žalgiris i Pinar Karsiyaka u Zalgirio Areni, a slavili su domaći ubjedljivu pobjedu 74-52. Litvance je predvodio Mantas Kalnietis sa 17 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Dok je kod Karsiyake najefikasniji bio Carter sa 13 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Preostala dva meča ove grupe na rasporedu su sutra. 

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Grupa D

U derbiju začelja grupe D Maccabi je slavio na gostovanju kod Sassarija 74-76. Goste iz Izraela predvodio je Landesberg sa 19 poena i 5 skokova. Dok je kod domaćih Varnado ubacio također 19 poena i tome dodao 6 skokova.

Moskovski CSKA slavio je na gostovanju 100-88 protiv Bamberga, učvrtivši prvu poziciju. Nevjerovatni Nande de Colo je briljirao sa 27 poena i 11 asistencija ubilježivši double-double. Sjajan je bio i Higgins sa 23 ubačaja. Kod domaćih Nicolo Melli je ubilježio 16 poena i 5 skokova, Theis je dodao 15 poena. Preostala utakmica Darussafake i Unicaje ove grupe igra se sutra. (Tuzlanski.ba)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,