Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Body control trening: Mahir Kurtalić, juniorski i seniorski prvak BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Mahir Kurtalić, mladi atletičar iz Tuzle, iza kojeg stoji predan rad i brojna odricanja. U nedjeljnom treningu u Body Control centru Mahir je demonstrirao nekoliko specifičnih vježbi za trening izvan atletske staze, trening je protekao pod stručnim nadzorom profesora Dr. sc. Jasmina Zahirovića.

Iako se u atletici zatekao sasvim slučajno, na nagovor rođaka, sa prvim rezultatima koji su se vrlo brzo počeli nizati, početno nepovjerenje okoline i roditelja preraslo je u jaku podršku. Danas je podrška porodice Mahiru ključna karika u profesionalnoj karijeri i bez nje teško da bi mogao imati rezultate koje sad krase njegovu sportsku biografiju koju temeljito gradi.

– Kada je u pitanju prošla godina zaista se mogu pohvaliti sa mnoštvom odličnih rezultata. Sezona je odlično počela u dvorani. Sezonu sa otvario pobjedom u Zenici na internacionalnom mitingu (14.48 s), zatim sam osvajio seniorsko prvenstvo BIH a nakon toga je uslijedio Baku i prve Evropske Olimpijske igre na kojima sam zauzeo 3. mjesto (14.43 s), nakon toga slijedi 5 mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore u Rumuniji, za Tuzlanski.ba navodi Mahir Kurtalić, te ističe zahvalnost treneru Elvisu Fatiću i Kadi Delić-Selimović bez koje bi se mnoge stvari vezane za moju karijeru odvijale dosta teže.

Pored AK Sloboda Mahir ističe i saradnju sa AK Crvena Zvezda (dvojna registracija), te posebnu zahvalnost duguje i treneru Nevenu Ranicu na svemu što je do sada učinio za mladog i talentovanog atletičara.

U nedjeljnom treningu u Body Control centru Mahir je demonstrirao nekoliko specifičnih vježbi za trening izvan atletske staze, trening je protekao pod stručnim nadzorom profesora Dr. sc. Jasmina Zahirovića, a detalje treninga možete pogledati u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje