Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Arsenal doveo novog igrača: Londonski “topnici” za transfer izdvojili 68 miliona eura

Preuzmite sliku

Pierre-Emerick Aubameyang, reprezentativac Gabona, od danas je i zvanično fudbaler Arsenala, potvrđeno je iz njegovog novog, ali i bivšeg kluba Borussije Dortmund, prenosi Anadolu Agency (AA).

Londonski “topnici” za realizaciju transfera njemačkom bundesligašu platiće 68 miliona eura, što je najskuplje obeštećenje u istoriji kluba. Iz Arsenala su objavili da će Aubameyang potpisati dugogodišnji ugovor, bez preciziranja o kojem se periodu radi.

Nakon Henrikha Mkhitaryana, koji je nedavno stigao u razmjeni s Manchester Unitedom, Aubameyang predstavlja drugo veliko pojačanje za Arsenal u zimskom prelaznom roku, koji se danas završava.

“Uprkos neprijatnim događajima u posljednjih nekoliko sedmica, voljeli bismo da se priča o Aubameyangu u Borussiji pamti kao uspješna. Tokom četiri godine napravio je odlične stvari za klub, postigao važne golove i dao veliki doprinos osvajanju Kupa Njemačke. Aubameyangu u budućnosti želimo sve najbolje u dresu Arsenala”, kazao je Michael Zorc, sportski direktor “milionera” iz Dortmunda.

Aubameyang je profesionalnu karijeru počeo u Milanu, koji ga je slao na posudbe u Dijon, Lille, Monaco i Saint-Etienne, s kojim je 2011. godine potpisao trajni ugovor. Od ljeta 2013. godine nosio je dres Borussije za koju je odigrao 213 zvaničnih utakmica i postigao 141 gol. U dresu reprezentacije Gabona nastupio je 53 puta uz 23 pogotka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje