Ponedjeljak, 25. Mart 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Instagram korisnike iznenadio s novitetima

Društvena mreža Instagram je za korisnike svoje aplikacije pripremila dva noviteta, a to su portret mod nazvan Focus te novi način tagovanja prijatelja u storyjima sa stickerima.

Mod Focus je direktan odgovor Instagrama na portret mod koji je sve popularniji i dio je svakog novog smartphonea. Iz kompanije je saopćeno da će se Focus mod naći odmah ispod dugmeta za snimanje, odnosno do superzoom moda.

“Kada neko bude u kadru, primijetit ćete da će ostati u fokusu, dok će se pozadina blago zamutiti. Jednostavno napravite fotografiju ili držite dugme za snimanje videa”, saopćeno je.

Osim moda Focus, korisnici dobijaju i novi način tagovanja drugog korisnika Instagrama, a to vrijedi samo za korisnike uređaja s operativnim sistemom iOS. Sticker @mention se nalazi u meniju, odaberite ga, pronađite korisnika kojeg želite tagovati na fotografiji i to je sve.

Nadogradnja koja donosi novitete je već dostupna, ali za iPhone 6S i novije modele, kao i za pojedine uređaje s operativnim sistemom Android. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: