Postoji mnogo načina njihove pripreme, a mi donosimo recept za proteinske krofne s jabukom, lanenim sjemenkama i cimetom.
Za pripremu je potrebno:
-pola jabuke
-1/8 šolje heljdinog brašna
-1/4 šolje proteinskog praha (okus po želji)
-pola šolje kokosovog mlijeka
-čajna kašika kokosovog šećera ili stevije
-1/8 šolje lanenih sjemenki
-čajna kašika cimeta
Operite i naribajte jabuku, pa dobro izmiješajte sve sastojke. Rukama oblikujte krofne i rasporedite ih na lim za pečenje. Ako imate kalup za američke krofne, možete oblikovati smjesu i u njemu.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 160°, 15 do 20 minuta. Pričekajte da se ohlade prije no što ih krenete odvajati od lima da se ne raspadnu.
Po želji ih ukrasite cimetom, kokosom, stevijom ili sitno nasjeckanim voćem. (zdravakrava.hr)