Želite li napraviti light i osvježavajuću verziju popularne cheesecake torte isprobajte ovaj recept. Torta od jogurta je sočna i ukusna i, što je najvažnije, vrlo jednostavna za pripremu. Izdvojite pola sata i uživajte u ukusnom desertu kao stvorenom za proljetne dane
Podloga:
– 125g rastopljenog maslaca
– 250g keksa (Petit beurre, digestive…)
– 2 kašike smeđeg šećera
– ½ kašičice cimeta
Krema:
– 3 čvrsta jogurta
– 120 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 6 listića želatine
– 2 mala vrhnja za šlag (cca 4 dl)
– 2 mjerice jagoda (između 400 i 500 grama)
Priprema:
1. Kekse smeljite i pomiješajte sa šećerom i cimetom te dodajte otopljeni maslac.
2. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 centimetara i kratko specite u rerni (3 do 5 min na 200 stepeni).
3. U 2,5 jogurta umiješajte šećer i izmiksajte.
4. Želatinu otopite u hladnoj vodi prema uputama, u lončiću zagrijte pola jogurta, dodajte želatinu, maknite s vatre, kratko miješajte dok se želatina ne otopi te mješavinu pridružite ostatku kreme pa sve zajedno izmiksajte.
5. Zamutute šlag i dodajte ga kremi te sve dobro izmiješajte.
6. Na kekse poslažite voće, prelijte ga kremom i stavite u frižider preko noći.
Savjeti:
– Umjesto cimeta u tijesto možete naribati malo korice limuna i dodati stisak soka od limuna
– Nadjev od voća ne morate staviti na podlogu već ga možete i servirati i pored torte. (zadovoljna.hr)