Osim što je gotova za tren oka, ova varijanta torte predstavlja zdraviju verziju omiljene poslastice. Ovu čokoladnu tortu koju možete da napravite za pola sata.
Potrebno je:
60 grama kakao praha
180 grama brašna
malo soli
prašak za pecivo
40 grama šećera ili prstohvat stevije ( imajte na umu da je stevija mnogo slađa od šećera i da vam je potrebna znatno manja količina )
12 malih kašika kokosovog ili biljnog ulja
160 ml mlijeka po izboru ( rižino, kravlje, bademovo )
pola kašike ekstrakta vanile, ili zamijenite polovinu količine šećera vanilin šećerom
Priprema
Izmiješajte suhe sastojke, pa dodajte tečne, i sve dobro promiješajte. Smjesu sipajte u manji kalup za torte i pecite 15 minuta u rerni na temperaturi od 170 stepeni. Ukoliko želite da je dekorišete, stavite u šerpicu izlomljenu čokoladu za kuhanje, dodajte malo mlijeka i putera (ili ulja) i stavite na slabu vatru.
Kada se čokolada rastopi i sve sjedini, sipajte smjesu preko torte, i premažite je cijelu. Možete je ukrasiti i šlagom, orasima, ili bilo čime što u tom trenutku budete imali na kuhinjskim policama. (super žena)