Iako vam ponestaje ideja za zdrav doručak ili neki drugi obrok, donosimo vam simpatičan recept. Zasigurno nećete moći odoljeti ovoj kombinaciji okusa i tekstura.
Koje prednosti dobivate ovim obrokom?
Odgovor je jednostavan – zdrave masti i osjećaj sitosti. Namirnice koje uobičajeno konzumirate, poput žitarica, zasite vas ali osjećaj gladi se ubrzo ponovno javlja. Što nije slučaj kod avokada i jaja, gdje ćete pojesti zdrave masti, biti siti duže vremena i naravno nećete se debljati. Pečena jaja u avokadu pružiti će vam dovoljno energije za radni dan, piše Index Fit.
Avokado snižava visinu lošeg holesterola u vašem tijelu jer je bogat zdravim mastima. Ujedno on smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Sadrži mononezasićene masnoće koje podižu visinu dobrog holesterola u krvi.
Sastojci
1 avokado
2 jaja
morska sol i biber
Priprema
Izrežite avokado na pola, izvadite košpu. Ako je potrebno malo udubite avokado kako biste napravili mjesta za jaje. Jaje razbijte u zdjeli te prenesite žumance i malo bjelanca u avokado. Isto to napravite i za drugo jaje. Dakle u svaku polovicu avokada stavite jedno žumance i malo bjelanca. Sve zajedno pecite u rerni na 200 stepeni 13-15 minuta. (Tuzlanski.ba)