Svi znaju pripremiti palačinke, a uz malo mašte, one mogu postati i sjajno glavno jelo. Varijacija na temu je mnogo: puniti ih možete šunkom i sirom, povrćem, svježim sirom… Sve ovisi o vašim željama ili pak sastojicima koji su vam se u trenutku pripreme našli u frižideru.
Recept:
Umutite palačinke od 2 do 3 jaja, 200 grama glatkog brašna, 400 ml mlijeka i prstohvata soli. Šećer ili koricu limuna ovoga puta nemojte dodavati.
Nadjev:
-200 g šunke/salame
-200 g tvrdog sira po želji
-origano
-nekoliko kašika pasiranog paradajza ili pelata (po želji)
Pečene palačinke punite naribanim sirom i šunkom te začinite. Donji i gornji kraj svake palačinke savijte prema unutra kako nadjev ne bi curio van. Budite kreativni i sa motanjem palačinki kao i sa nadjevom. Sve po ukusu!
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je maslacem pa u nju posložite palačinke. Prelijte ih jednim malim vrhnjem za kuhanje i ako vam je ostalo naribanog sira, posipajte ga po palačinkama. Pecite 10 – 15 minuta na 200 stepeni i vaš je ručak/večera spreman!