Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Piletina u kajmaku

Preuzmite sliku

Za današnji ručak napravite piletinu sa mrkvama u kajmaku.

Sastojci:

500 g pilećeg bijelog mesa
3 mrkve
oko 3-4 kašike mladog kajmaka
malo peršuna
1 kašičica soli
po ukusu suhi biljni začin
2 kesice senfa

Priprema:

Pileće meso isjeći na šnicle, malo ih istanjiti (izlupati). Začiniti ih i premazati senfom. Poredati u vatrostalnu činiju. Mrkve očistiti i isjeći, i njih staviti preko piletine i posuti isjeckanim peršunom.

Kajmak malo umutiti viljuškom i posuti preko. Činiju poklopiti i staviti na 220 C oko 20-tak minuta. Skinuti poklopac i zapeći još nekih 15-tak minuta. (Coolinarka)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,