Ukoliko želite da se na vašoj ovogodišnjoj prazničnoj trpezi nađu nove i neuobičajene poslastice predlažemo vam da probate mini torte – capcakes. Čokoladni, voćni ili vanila cupcake, stvar je ukusa, a ukoliko postite, evo jednog lijepog recepta i za vas. Prijatno!
Posni cupcakes
Potrebno je:
175 grama šećera
240 ml kokosovog mlijeka
150 grama brašna
80 ml ulja
30 grama kakao praha
1 kašičica čistog ekstrakta vanilije
1 kašičica rendane kore narandže
1/2 kesice praška za pecivo
prstohvat soli
Posna glazura:
400 grama šećera u prahu
250 grama margarina
1 do 2 kašičice ekstrakta vanilije
Priprema
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Sjedinite “mokre sastojke” – kokosovo mlijeko, ulje, šećer, koru narandže i ekstrakt vanilije i sve zajedno dobro umutite. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i soli i dodajte u “mokre” sastojke i mutite kratko dok se masa ne sjedini. Ravnomjerno podijelite tijesto u plehu i pecite oko 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar cupcakes ne izađe čista.
Posna glazura: Mikserom mutite margarin dok ne postane glatak. Uz mikser male brzine postepeno dodajte šećer u prahu. Mutite velikom brzinom dok se glazura ne sjedini (oko 3-4 minuta). Dodajte ekstrakt vanilije. Nijansirajte glazuru sa željenom prehrambenom bojom. (Cupcakes by M.M.P.)