Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mrvičasta pita: Hrskava izvana, sočna iznutra

Preuzmite sliku

Popularno

Ako ste ljubitelj voćnih kolača, onda je ovo pravi recept za vas!

U lijenim danima izbor voća velik je i raznolik pa možemo birati od kojeg voća ćemo pripremati deserte! Mi smo izabrali slatko kiselkaste domaće marelice od kojih je pripremljena ova ukusna pita!

Osim hladnu, pitu od marelica možete poslužiti i toplu, a u tom slučaju odličan prilog bit će joj kuglica sladoleda od vanilije!

  • Tijesto:

    •    2 jaja
    •    130 g šećera
    •    1 vanilin šećer
    •    125 g maslaca sobne temperature
    •    180 g glatkog brašna
    •    1 kašičica praška za pecivo
    •    prstohvat soli

    Nadjev od marelica:

    •    500 g marelica
    •    1 vanilin šećer

    Mrvičasti posip:

    •    75 g glatkog brašna
    •    80 g šećera
    •    50 g hladnog maslaca
    •    50 g sjeckanih badema
    •    2 žlice zobenih pahuljica

    Postupak:

    Šećer pjenasto izmiksajte s maslacem sobne temperature. Dodajte jaja pa još kratko sve izmiksajte.
    Zatim dodajte brašno, sol i prašak za pecivo pa izmiksajte smjesu još jednom na najmanjoj brzini.
    Pripremljenu smjesu razmažite po dnu okruglog kalupa za pečenje (26 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.

    Preko smjese ravnomjerno rasporedite oprane i očišćene marelice. Marelice posipajte vanilin šećerom pa preko svega rasporedite i mrvičasti posip. Za pripremu posipa pomiješajte navedene sastojke pa prstima lijepo sve razmrvite.

    Pitu s marelicama pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180 °C. (gastro.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,