Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirisne i sočne: Pečene jabuke sa grožđem, cimetom i kandiranim voćem

Preuzmite sliku

Mirisne i sočne pečene jabuke su ukusan i jednostavan domaći desert.

U našem receptu, dopunili smo ovaj desert kandiranim voćem i orasima.

Sastojci:

6 velikih jabuka
200 grama sira
2 pavlake
100 grama suvog grožđa
50 grama kandiranog voća
40 grama oraha
2 kašike meda
cimet
150 ml vode

Da bi pečene jabuke bile ukusnije, odaberite velike jabuke slatke ili kisele sorte. U ovom receptu koristimo kandiranu narandžu, ali možete dodati bilo koje kandirano voće po vašem ukusu.

Kako pripremiti pečene jabuke sa sirom, grožđem, cimetom i kandiranim plodovima?

Isjeckane orahe, suvo grožđe i kandirano voće pomiješajte sa sirom i medom. Dodajte pavlaku i napravite homogenu smjesu. Rernu zagrijati na 180 stepeni.

Operite jabuke uredno i uklonite jezgro. Stavite plod u posudu za pečenje i napunite jabuke pripremljenom smjesom. Sipajte 150 ml vode u posudu i stavite između jabuka štapiće cimeta. Pecite jabuke 25-30 minuta. (zenskimagazin.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,