Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mekana, sočna, neodoljiva: Mirisna torta s cimetom

Preuzmite sliku

Popularno

Volite li miris začina sa Istoka, ovo je pravi recept za vas

Potrebni sastojci za smeđu smjesu: 200 g maslaca, 1 šolja smeđeg šećera, 2 kašike brašna, 1,5 kašika cimeta.

Biskvit: 3 šolje brašna, 1 šolja šećera, 4 kašičice praška za pecivo, malo soli, 1,5 šolja mlijeka, 2 jaja, 2 kašičice vanilija ekstrakta, 100 g maslaca.

Glazura: 2 šolje šećera u prahu, 5 kašika mlijeka, 1 kašičica vanilija ekstrakta.

Postupak pripreme:

1. Uključite rernu da se grije na 180 stepeni, pa prvo napravite smeđu smjesu.
2. U posudu sipajte maslac, šećer, brašno i cimet, pa sve dobro izmiješajte, stavite u kesu za ukrašavanje i ostavite sa strane.
3. Da biste napravili biskvit u posudi izmiješajte sve suhe, a u drugoj sve mokre sastojke, pa sjedinite i sipajte u okrugli kalup koji ste ranije podmazali i obložili masnim papirom.
4. Nakon toga smeđu smjesu sipajte preko biskvita, ali u koncentričnim krugovima, krenite od centra.
5. Pecite 30-35 minuta.
6. Topli kolač premažite glazurom koju ste pripremili tako da ste jednostavno izmiješali sve sastojke. (coolstyle.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,