Pripremite jednostavan i brz kolač sa vanila kremom i kokosom.
Sastojci:
4 bjelanca
150gr šećera
50gr kokosa
3 kašike brašna
vanilin šećer
Krem:
4 žumanca
4 kašike šećera
4 kašike brašna
3 vanilin šećera
200ml mleka
200gr margarina
1 kašika kokosa
Glazura:
100gr bijele čokolade
1 kašika ulja
kokos
Priprema:
Ulupati bjelanca sa šećerom pa dodati vanilin šećer uz mućenje. Dodati kokos i brašno pa sve izmiješati i staviti da se ispeče biskvit na 180 stepeni. Pečen biskvit ohladiti.
Dok se peče biskvit napraviti krem. Pomešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom i brašnom pa zakuhati u kipuće mlijeko. Dok je još vruće staviti kašiku kokosa pa izmiješati i ostaviti da se skroz ohladi.
Ulupati pjenasto margarin pa dodati ohlađenom kremu i sve izmiksirati.
Na koru nanijeti sav krem pa otopiti čokoladu sa ulje i preliti preko kolača. Preko čokolade dok je još vruća posuti kokos.