Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

3 trika kako spasiti varivo ili čorbu koju ste presolili

Preuzmite sliku

Popularno

Kuhate li varivo ili neku finu čorbu, a prstohvat se slučajno pretvori u kašiku soli, nemojte očajavati. Presoljenu čorbu ili varivo možete spasiti uz pomoć ovih trikova:

1. Trik s krompirom

Ubacite sirov krompir ili jabuku narezane na četvrtine u lonac, kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta, a potom ih izvadite iz mirisne tekućine. Osjećate li još uvijek sol?

2. Trik sa šećerom

Ako krompir i jabuka nisu upalili, pokušajte uravnotežiti okuse sa kašičicom šećera. Umiješajte je u mirisnu tekućinu i isprobajte jeste li se riješili viška soli.

3. Trik s octom i vodom

Varivo je još uvijek slano? Razrijedite ga s nešto vode ili nježnim povrtnim temeljcem. (Tuzlanski.ba/Pun Kufer)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,