Sastojci
- 900 g krompira
- 350 g pilećeg filea
- 300 g šampinjona
- glavica crnog luka
- 300 ml pavlake
- suvi biljni začin, so, biber, ulje, malo brašna, peršun
Priprema
Krompir oljuštite, isjecite na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Piletinu isjecite na šnicle i izlupajte je. Pomješajte brašno, biber i suvi biljni začin, pa u to uvaljajte šnicle. Propržite ih na ulju da fino porumene, a na tom istom ulju propržite sitno sjeckani luk i šampinjone isječene na listiće. Dinstajte dok ne ispari voda koju puštaju pečurke, pa dodajte sitno sjeckani peršun i još malo suvog začina. Još malo propržite i dodajte pavlaku. Kratko promješajte i sklonite s vatre. U podmazan sud poredajte kriške kuvanog krompira, preko složite pileće šnicle i na kraju šampinjone. Pecite petnaestak minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. (blic.rs)