Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Pileća musaka

Preuzmite sliku

Popularno

Sastojci

  • 900 g krompira
  • 350 g pilećeg filea
  • 300 g šampinjona
  • glavica crnog luka
  • 300 ml pavlake
  • suvi biljni začin, so, biber, ulje, malo brašna, peršun

Priprema

Krompir oljuštite, isjecite na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Piletinu isjecite na šnicle i izlupajte je. Pomješajte brašno, biber i suvi biljni začin, pa u to uvaljajte šnicle. Propržite ih na ulju da fino porumene, a na tom istom ulju propržite sitno sjeckani luk i šampinjone isječene na listiće. Dinstajte dok ne ispari voda koju puštaju pečurke, pa dodajte sitno sjeckani peršun i još malo suvog začina. Još malo propržite i dodajte pavlaku. Kratko promješajte i sklonite s vatre. U podmazan sud poredajte kriške kuvanog krompira, preko složite pileće šnicle i na kraju šampinjone. Pecite petnaestak minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: