Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Recept dana: Krofnice iz rerne

Preuzmite sliku

  • Clipboard028
  • Sastojci:

    • 1 kg ”ludog” tijesta
    • 150 g džema od šipka
    • 1 jaje

    Priprema:
    1. Odstojalo tijesto izvaditi iz frižidera i istanjiti oklagijom.
    2. Zatim modlom za krofne izvaditi krugove od tijesta.
    3. Svaki krug nožem zasjeći unakrsno osam puta kako bi se dobili trouglovi spojeni u sredini.
    4. Po dva trougla ukrstiti da se dobiju četiri ukrštena trougla.
    5. Središnji dio kruga blago pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
    6. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati upletene krofnice. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
    7. Pečene krofne ostaviti da se prohlade, a potom u sredinu svake nanijeti malo džema od šipka.

    Savjet:
    Pečene krofne prekrite vlažnom krpom kako bi omekšale. (lepotaizdravlje.rs/posaljirecept)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: