Donosimo vam sladak i ukusan recept za sve kokosoljupce:
Biskvit
- 4 jaja
- 150g šečera
- 1 kašika kakaoo-praha
- 250g brašna
- prašak za pecivo
- 3 bjelanca
- 150g šečera
- 200g kokosovog brašna
Priprema
Izmutiti šečer i jaja, dodati brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo. Izliti u namazanu tepsiju ili kalup. Zatim napraviti snijeg od tri bjelanca sa šečerom i umiješati kokos, kašiku po kašiku. Dobivenu smjesu preliti preko tanke smjese koju ste predhodno izlili u tepsiju. Sve zajedno peći 10-15 minuta na 180 stepeni.
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 1/2 l mlijeka
- 3 žumanca
- 200g margarina
- 150g šečera u prahu
- 150g čokolade
- 100g margarina
- malo kokosa
Priprema
Skuhati puding u mlijeku i prije nego ga skinete sa vatre umiješati žumance. Ohladite i dodajte izrađen margarin sa šečerom u prahu. Kremu premažite preko ohlađenog biskvita. Otopite čokoladu i margarin te prelijte preko kreme. Dekorišite tako što ćete posuti kokosom. (Zenskiportal.ba)