Za sve ljubitelje tjestenine: Ukusne zapečene špagete

Za sve ljubitelje tjestenine, evo jedan odličan recept za zapečene špagete. Sastojci 220 g špageta 1 jaje, umućeno 2 šolje rendane mocarele 1/4 šolje parmezana 200 g salame po izboru (može i kobasica ili seckana…

Sastojak koje ne bi trebali da stavljate u tjestenine

Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine. Italijanski kuvar Fabio Viviani, koji živi i radi u Chicagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u…

Recept dana: Složenac od sira i tjestenine gotov u tren oka

Jednostavna tjestenina sa sirom idealan je ručak. Napravite bešamel umak, dodajte mu sir pa sve pomiješajte s već skuhanom tjesteninom. Zapecite dok površina složenca ne dobije zlatnu koricu i uživajte u kremastoj tjestenini sa sirom. Jednostavna…

Izbjegnite “smrtne grijehe” prilikom kuhanja tjestenine

Stavite ju u lonac, kuhate nekoliko minuta, nabacite malo umaka na nju – pa koliko teško može biti skuhati tjesteninu?Pa, zapravo jako je jednostavno postati žrtvom jednog (ili više) smrtnih grijeha kuhanja tjestenine. Slobodno napravite…

Srušen još jedan mit: Tjestenina ne deblja

Rijetko se pronalazi namirnica koja se tako preuveličano demonizira u raznim dijetama kao što je tjestenina, ali novo istraživanje pokazuje da, u pravim okolnostima, ona uopće ne deblja. Štoviše, pasta može pomoći u održavanju zdrave…

Gastro-trend u Japanu: Tjestenina u ledenoj kocki

Jesti iz zdjela napravljenih od kruha doista je cool, ali jesti tjesteninu iz ledene kocke potpuno je drugačije iskustvo. Tog su se serviranja jela prvi dosjetili u Tempura Matsu restoranu u Kyotu gdje odnedavno tako…

Zašto ne trebate bacati vodu u kojoj se kuhala tjestenina?

Svi to radimo, no bacanje vode u kojoj se kuhala tjestenina jedan je od najvećih kulinarskih ‘grijehova’ koje možete počiniti. Naime, tu vodu možete iskoristiti u pripremi umaka, supa, gulaša i drugih jela Voda u…